Påbörjat motorintresse

A.B.G. / Shutterstock.com

A.B.G. / Shutterstock.com

Om det finns ett motorintresse i familjen och ett påbörjat motorintresse hos de unga så blir det lätt att man fortsätter med denna underbara sport som till exempel folkrace. Att hänga med familjen på olika tävlingar och få komma in i den kultur det är med någon form av motorsport kan bli något som hänger med hela livet.

Motorintresse som ung

Att som ung få upp ögonen för någon motorsport och påbörjar ett motorintresse gör att hela en liv blir präglat av motorer, man kanske börjar med Minimoto vid 7-års ålder som är gränsen för att få börja tävla i denna motorsport. Det kan vara en bra instegsport i de större och tyngre maskinerna längre fram. Vid femton års ålder så blir det kanske moped i första hand som du lagligt kan köra efter vägarna. Den som håller på med motorsport vet att man måste lära sig att meka med sina maskiner och det spelar ingen roll om det är reservdelar till en Yamaha moped som behöver införskaffas eller att stå under motorhuven på en folkracebil så är kunskapen ett fixa motorer och byta reservdelar värd hur mycket som helst när man håller på med någon form av motorsport.

Ett svalnat motorintresse

Att motorintresset ökar med åldern är inget konstigt lika som att kanske svalnar under någon period då annat kanske blir intressantare. Som ung så ska man göra det som man tycker är roligt och skulle det komma något som är roligare än motorsport, så ska inte föräldrarna ställa sig i vägen utan uppmuntra och heja på sina ungdomar. Tids nog så kanske man kommer tillbaka till den sport man en gång börjat med och fått tillbaka kärleken och glädjen till motorsporten. Steget från att börja med någon större motorsport som till exempel Roadracing kan bli enkelt om man hängt med från början.