För dig som precis skaffat elbil

Att äga en elbil blir alltmer populärt och idag finns över 140 000 elbilar ute på de svenska vägarna. I den här artikel tittar vi närmare på vad du bör tänka på som ny ägare av en elbil.

Fördelar med elbil

Det finns många fördelar med elbilar i jämförelse med bensin- eller dieselbilar. Elbilar är både tystare, billigare och mer förmånliga att äga.

En elbil är det bästa alternativet ur ett miljöperspektiv eftersom utsläppen av koldioxid inte existerar. Elbilen innehåller även endast en tredjedel så många rörliga delar som en bensinbil. Detta innebär att en elbil kräver betydligt mindre underhåll och är därför billigare i drift.

Att tänka på

Det första du bör tänka på när du köpt en elbil är att ta en titt online för att se vilka laddningsalternativ du har. Ofta laddar elbilsägare sin bil antingen hemma eller på sin arbetsplats. I takt med att elbilar blivit allt vanligare finns det numera gott om platser som erbjuder batteriladdning längs motorvägar.

Bättre för miljön

Det finns stora krav på att samhället behöver ställa om till att bli mer fossilfritt och elbilar är en del i denna utveckling. Antalet elbilar ökar ständigt och det beror både på elbilens låga kostnader samt dess miljöpåverkan.