NGK –Masters 2015

NGK-Masters har blivit lite av ”årets höjdpunkt” för många som älskar Folkrace. Intresset för denna tävling har vuxit sig mycket stor vilket visade sig när det blev möjligt att anmäla sig till årets upplaga. Redan efter 12 timmar var 330 anmälda till tävlingen. De som vill vara med bör därmed anmäla sig snabbt då det finns ett begränsat antal platser. Kostnaden är 300kr

Senior och Damtävlingen kommer att genomföras 10: oktober medan Juniorer och Veteraner kör sina tävlingar dagen efter. Tävlingen genomförs på Kalvholmens motorstadion och anordnas därmed av Karlstad motorklubb-bil. För frågor om tävlingen kan man vända sig till Mats Myrberg på motorklubben.

Tävlingen (dam/herr) kommer bestå av att deltagarna kör tre kvalomgångar vardera. Varje kvalomgång är på tre varv. Tävlingsledningen strävar efter att varje heat består av sex bilar men det kan ske undantag för detta för att det ska passa tävlingen bättre. Av de som kommer i mål delas poäng ut efter följande mönster 7,5,4,3,2,1. Skulle det behöva användas särskiljning kommer man se på hur många poäng man fått i sista heatet, nästa sista och till slut det första. Skulle det fortfarande vara lika är det lotten som avgör placering.

När det sedan kommer till finalen är det fem varv som gäller. För Seniorer kommer A-, B- och C-final att anordnas. Damerna kör däremot bara i A- samt B-final.

Kommer förra årets vinnare Sandra Hultgren samt Tobias Svärd kunna försvara sina titlar? Helt självklart är det inte.

Anmäla går att göra här. Priset är 300kr. Juniorer betalar 200kr.